o&a isolatie hp beeldmerk wit lijnen

Nieuwbouw

Bouw voor de toekomst met O&A Isolatie!

Nieuwbouw Isolatie: Bouw het goed met O&A Isolatie!

Bouw je een nieuw pand of panden? Maak het dan meteen goed met O&A Isolatie! We gebruiken Enverifoam voor naadloze isolatie van je spouwmuren. Dit versnelt het bouwproces, vermindert afval en zorgt voor een perfect geïsoleerd pand. En dat allemaal voor een prijs die vergelijkbaar is met traditionele isolatie.

Ontvang kosteloos en vrijblijvend een bezoek van één van onze adviseurs bij u thuis

Uw voordelen van woningisolatie

o en a isolatie nieuwbouw beeld 1

Waarom kiezen voor nieuwbouwisolatie?

Nieuwbouwisolatie biedt tal van voordelen. Het verlengt de levensduur van je pand, voorkomt toekomstige schade en verbetert de energie-efficiëntie. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze, omdat het de afvalberg vermindert. Kies voor O&A Isolatie en profiteer van de vele voordelen van nieuwbouwisolatie.

Hoe werkt nieuwbouwisolatie?

Bij nieuwbouwisolatie blazen we isolatiemateriaal onder druk in de spouwmuren. Dit zorgt voor een naadloze isolatie die perfect past in de huidige eisen voor nieuwbouw spouwmuurisolatie en het Bouwbesluit. Of je nu kiest voor Enverifoam of EPS parels, onze specialisten weten precies welke methode het beste is voor jouw pand.

o en a isolatie nieuwbouw beeld 2
o&a isolatie hp voordeel 3

Wat kost nieuwbouwisolatie?

De kosten voor nieuwbouwisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je pand en de gekozen isolatiemethode. Maar wees gerust, bij O&A Isolatie krijg je altijd een scherpe prijs voor nieuwbouwisolatie. Wil je weten wat het kost om je nieuwbouw te laten isoleren? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Veel gestelde vragen

De beste isolatie voor spouwmuren hangt af van verschillende factoren, zoals de situatie van je woning en je budget. Materialen zoals EPS-parels en PUR-schuim worden vaak gebruikt vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid.

Ja, spouwmuur na-isolatie is zeker interessant. Het kan zorgen voor extra isolatie en energiebesparing. Een goed uitgevoerde na-isolatie kan het wooncomfort verhogen en de energierekening verlagen.

Spouwmuurisolatie kan de binnentemperatuur van een woning met enkele graden verhogen. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, vooral tijdens koude periodes.

Het exacte aantal kuub gas dat je bespaart met spouwmuurisolatie varieert, afhankelijk van verschillende factoren zoals de isolatiekwaliteit en de grootte van je woning. Gemiddeld genomen kan spouwmuurisolatie leiden tot een besparing van 9 tot 11 m3 gas per m2 geïsoleerde oppervlakte.

Zowel vloerisolatie als muurisolatie zijn belangrijk voor een energiezuinige woning. Welke isolatie beter is, hangt af van je specifieke situatie. Als je bijvoorbeeld last hebt van koude vloeren, kan vloerisolatie meer effect hebben. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om beide te isoleren.

Het isoleren van slechts één muur kan enige verbetering in thermisch comfort opleveren, maar het volledig isoleren van alle muren geeft het beste resultaat. Het isoleren van alle muren zorgt voor een betere warmtebehoud en voorkomt koudebruggen.

Goed uitgevoerde spouwmuurisolatie kan tientallen jaren meegaan. Het isolatiemateriaal wordt duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende lange tijd.

De kosten van spouwmuurisolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het type isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van de spouwmuur. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €15 en €30 per m2.

Het isoleren van een spouwmuur neemt in de meeste gevallen slechts één dag in beslag.

Bodemisolatie is zeer zinvol. Het helpt bij het verminderen van warmteverlies door de vloer van je huis, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Het kan ook helpen om problemen met vocht en schimmel in de kruipruimte te verminderen.

De “beste” bodemisolatie hangt af van je specifieke situatie, waaronder de conditie van je kruipruimte, budget en isolatiedoelen. Veelgebruikte materialen zijn EPS parels, PUR schuim en isolatiedekens.

Bodemisolatie wordt eigenlijk alleen gedaan als de kruipruimte te laag is om te isoleren. De gemiddelde kosten zijn ongeveer € 23,- per m2. De prijs per m2 ligt aan het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Duurder materiaal heeft een hogere isolatiewaarde en/of is meer vochtwerend.

Bodemisolatie kan een aanzienlijke besparing opleveren op je energierekening. De exacte besparing hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van je huis, de huidige isolatie en het klimaat waarin je woont.

Het antwoord op deze vraag hangt af van de specifieke omstandigheden van je huis. Als de kruipruimte hoog genoeg is, kan vloerisolatie een betere optie zijn omdat het direct de warmteoverdracht tussen de vloer van jouw huis en de kruipruimte vermindert. Als je kruipruimte echter te laag is om te isoleren, kan bodemisolatie een effectieve oplossing zijn.

Het exacte bedrag aan gas dat je kunt besparen met bodemisolatie varieert, maar het kan oplopen tot honderden kubieke meters per jaar. Dit hangt af van factoren zoals de grootte van jouw huis en de huidige isolatie.

Er zijn verschillende soorten bodemisolatie beschikbaar, waaronder EPS parels, PUR schuim, isolatiedekens en bodemfolie.

Ja, het isoleren van de kruipruimte kan zeer nuttig zijn. Het kan helpen om warmteverlies door de vloer van je huis te verminderen, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Het kan ook helpen om problemen met vocht en schimmel in de kruipruimte te verminderen.

Het isoleren van uw vloer kan de temperatuur in je huis met enkele graden verhogen. Dit hangt echter af van verschillende factoren, zoals de dikte en het type van de gebruikte isolatie, evenals de grootte en het ontwerp van uw huis.

De hoeveelheid subsidie die je kunt krijgen voor vloerisolatie varieert afhankelijk van je locatie en de specifieke regels van de subsidieprogramma’s die beschikbaar zijn. Het is het beste om contact op te nemen met uw lokale overheid of een energieadviseur voor de meest accurate informatie.

De frequentie waarmee je een muur moet impregneren hangt af van verschillende factoren, waaronder het type impregneermiddel dat je gebruikt en de weersomstandigheden in jouw omgeving. Over het algemeen wordt aangeraden om elke 5 tot 10 jaar opnieuw te impregneren.

Ja, impregneren kan zeer nuttig zijn om uw muren te beschermen tegen vocht en vuil. Het kan ook helpen om de levensduur van de muur te verlengen en onderhoudskosten op de lange termijn te verminderen.

Impregneren kan 5 tot 10 jaar meegaan, afhankelijk van het product dat wordt gebruikt en de weersomstandigheden.

De kosten van voegen en impregneren kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de muur en de tarieven van de aannemer. Gemiddeld kunt u rekenen op kosten tussen de € 10 en € 25 per vierkante meter.

Impregneren is niet bedoeld als isolatie en heeft geen significante isolerende eigenschappen. Het is bedoeld om de muur te beschermen tegen vocht en vuil.

Het is over het algemeen geen goed idee om een natte muur te impregneren. Het is belangrijk dat de muur droog is voordat u begint met impregneren, anders kan het impregneermiddel niet goed hechten.

Het impregneren zelf kan meestal in een dag worden voltooid, afhankelijk van de grootte van de muur. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de muur voor en na het impregneren moet drogen, wat extra tijd kan vergen.

Over het algemeen is één laag impregneermiddel voldoende om een effectieve bescherming te bieden. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen, aangezien sommige producten mogelijk meer dan één laag vereisen.

Na het impregneren moet je over het algemeen wachten tot het impregneermiddel volledig is opgedroogd voordat je verdere werkzaamheden aan de muur uitvoert. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van het product en de weersomstandigheden. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.

Het reinigen en impregneren van uw gevel is een investering die de levensduur van uw woning kan verlengen. De kosten kunnen variëren, maar gemiddeld kunt u rekenen op prijzen tussen de € 15 en € 25 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief zowel de reiniging als het impregneren.

Gevelreiniging is een proces waarbij vuil, algen, mos en andere ongewenste stoffen van de buitenkant van een gebouw worden verwijderd. Dit kan gedaan worden met verschillende methoden, waaronder hogedrukreiniging, stoomreiniging en chemische reiniging.

Het regelmatig reinigen van je gevel kan helpen om de levensduur van je woning te verlengen en het uiterlijk te verbeteren. Vuil en vocht kunnen in de loop van de tijd schade aan de gevel veroorzaken, dus regelmatige reiniging kan helpen om deze problemen te voorkomen.

Het reinigen van een bakstenen gevel kan gedaan worden met een hogedrukreiniger of met een speciaal reinigingsmiddel. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om schade aan de bakstenen of het voegwerk te voorkomen.

De duur van een gevelreiniging kan variëren afhankelijk van de grootte van de gevel en de gekozen reinigingsmethode. Over het algemeen kan een gevelreiniging echter in één tot twee dagen worden voltooid.

Ja, bakstenen kunnen zeker schoongemaakt worden. Dit kan gedaan worden met een hogedrukreiniger of met een speciaal reinigingsmiddel. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn om schade aan de bakstenen of het voegwerk te voorkomen.

Baksteen is over het algemeen een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Het kan bestand zijn tegen de elementen en behoudt zijn uiterlijk gedurende vele jaren. Regelmatige reiniging en impregneren kunnen helpen om de levensduur van een bakstenen gevel te verlengen.

De frequentie waarmee je jouw gevel moet reinigen hangt af van verschillende factoren, waaronder het klimaat in jouw omgeving en de staat van je gevel. Over het algemeen wordt aangeraden om je gevel minstens eens in de vijf jaar te reinigen.

Vanaf 1 januari 2023 kan dat ook voor 1 isolatiemaatregel. Huishoudens kunnen gemiddeld 15% van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen

Je kan als woningeigenaar subsidie aanvragen voor het isoleren van je woning. Spouwmuurisolatie is één van de vijf typen isolatie waarvoor de subsidie geldt. Om in aanmerking te komen voor de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) moet je minimaal twee maatregelen nemen om je huis te isoleren.

Subsidies en regelingen in 2023
  • ISDE-subsidie hybride warmtepomp.
  • ISDE-subsidie isolatiemaatregelen.
  • ISDE-subsidie zonneboiler.
  • 0% BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.
  • Energiebespaarlening.

De vereiste dikte van isolatie voor subsidie kan variëren afhankelijk van de specifieke subsidievoorwaarden. Het is belangrijk om de voorwaarden van de subsidie te controleren voordat je met je project begint.

De subsidiebedragen voor 2023
Subsidiebedrag per m2 (uitgevoerd tussen 02-04-2022 & 01-01-2023) Subsidiebedrag per m2 (uitgevoerd in 2023)
HR++ glas €26,50 €23,00
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij HR++ glas €11,50 €10,00
Triple glas €75,00 €65,50
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij triple glas €57,50 €45,00

Meer diensten van O&A isolatie

Gratis adviesgesprek?

Wil je graag deskundig advies op maat voor jouw isolatieproject? Bij O&A Isolatie bieden we een gratis adviesgesprek aan om je te helpen de juiste keuzes te maken. Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar om naar je wensen en behoeften te luisteren. Ze komen bij jou thuis om je woning te inspecteren en de beste isolatiemogelijkheden te bespreken. Je ontvangt direct een duidelijk advies op maat en een vrijblijvende offerte. Neem vandaag nog contact met ons op en maak gebruik van ons gratis adviesgesprek. Samen creëren we een comfortabel en energiezuinig huis!

Vul hieronder je gegevens in

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.